Descriere:

Stil: Eseu

Categorie: Istorie

Pagini: 196

Preț: 25 lei

Publicarea unui studiu cu tema „Evreii în România” își găsește justificarea în constatarea că, cel puțin în trecut, acolo unde își afirmă prezența fie și numai un singur evreu,  automat își făcea apariția și o „problemă evreiască”. Ori cum în spațiul românesc au existat perioade în care prezența evreilor a atins cote neegalate în celelalte țări europene, este firesc să fi existat o „problemă evreiască” endemică, manifestate sub forma unor stări conflictuale, adeseori grave, între populația autohtonă românească și evreii venetici.

 

În fața acestor dezolante constatări, se impune cu necesite întrebarea: Care este cauza dușmăniei de veacuri între evrei și “gentili”, dar mai ales dintre evrei și creștini? (…) Pentru omul de bun-simț, preceptul „Ex nihilo nihil” („Din nimic, nimic”) este suficient să-l ferească de primejdia de a considera manifestările etichetate drept „antisemite” ca răbufniri bezmetice, fără motivație, ale tuturor „celorlalte națiuni luate în bloc”, împotriva lui Israel. În istorie, dacă aceasta este o știință, evenimentele au cauze, iar datoria istoricului este să le scoată la iveală, explicând de ce faptele s-au produs într-un anumit fel.

 

Este poziția pe care am adoptat-o în studiul de față. 

Pentru comenzi telefonice apelați 0749887376 , între orele 09:00 – 17:00, de luni până sâmbătă.

Pentru a comanda prin email trimite un mesaj la  comenzi@coltulnationalist.com

Plata se face prin ramburs, la primirea coletului.

Taxe pentru Poşta Română:

Se percepe o taxă pentru livrare colet de 17.00 lei pentru o carte. Prețul se modifică în funcție de greutatea coletului (cantitatea cărților). 
Livrăm cartea în toate țările lumii.

Prin comandarea cărții sunteți de acord cu prelucrarea datelor personale transmise, conform GDPR.

Pentru comenzile de peste 200 lei livrarea este GRATUITĂ. Gratuitatea este valabilă pentru livrările făcute în România.